Om meg og Klin-kokos.no

Hei der! Mitt navn er Anita Husevåg, jeg er daglig leder og eier av nettbutikken www.villheim.no og dette er min blogg hvor jeg skriver om mat og kosthold, familieliv og miljøet. 

Jeg ønsker at du skal føle deg som hjemme her. Kok deg gjerne en god kopp te, og kryp opp i godstolen eller sofakroken mens du leser her inne. Du er mer en gjerne velkommen til å delta i det sosiale med kommentarer, likes eller delinger av siden. Da blir jeg faktisk superglad!

Klin-kokos.no er for deg som leter etter inspirasjon til matlaging, kostholdsendringer, diy oppskrifter og andre livsstilsgreier.

Hva har ført meg hit?

 • Da jeg var liten drømte jeg om å bli journalist. Jeg var helt klar til å ta medie og design linjen, eller ett år på folkehøyskole i Drammen. Så innhentet realiteten meg og før jeg fikk dratt til Drammen på skole fikk jeg min første sønn som 18 åring. Journalistdrømmen ble lagt på hyllen og jeg levde livet som ung alenemamma.
 • Et par år senere traff jeg min drømmemann og vi flyttet raskt sammen. Som 22 åring fikk jeg sønn nr 2.
 • Mine første jobber var i butikk. Jeg har jobbet hos The Body Shop, SPAR og Sunkost. Jeg har også drevet nettbutikker, sosiale medier, forum og blogger gjennom mitt eget firma.
 • Nå lever jeg ut min drøm om å være journalist og markedsfører gjennom denne bloggen og nettbutikken min.

  Litt mer om meg: 

Jeg heter som nevnt Anita. Jeg er 30 år gammel og bor sammen med min drømmemann og våre tre barn på Sotra utenfor Bergen. Guttene mine er født i 2004, 2008 og 2015. Jeg har gått hudpleielinjen på videregående, og har tatt spesialkurs i økologisk hudpleie i ettertid. Jeg har også tatt kostholdsveilederkurs og studert for å bli rawfood coach og lifestyle coach. Jeg har jobbet som butikkmedarbeider, daglig leder, regionsansvarlig og salgsagent, samt at jeg har drevet mitt eget firma siden 2008. I dag jobber jeg i min egen nettbutikk samtidig som jeg studerer Webmarkedsføring.

Ting du kanskje ikke viste om meg: 

 • Da jeg var 9 år begynte jeg med «nyhetsbrev/blogging» for første gang da familien fikk sin første PC og jeg kunne skrive og distribuere flyers med FAMILIENYTT. Enhver i familien fikk selvsagt også sin egen postkasse utenfor soveromsdøren – her var det ikke noe valgfritt med tanke på abonnement.
 • Jeg er opptatt av naturlig barneoppvekst. Vi har samsovet, ammet lenge, bært og brukt tøybleier.
 • Jeg ammet mellomste gutten vår helt til han var 2 år og 3 måneder, til tross for at jeg begynte å jobbe da han var 4 mnd og faren fikk resten av permisjonen. (minstemann ammes enda – han er 20 mnd)
 • Jeg har to søndagsgutter (begge er født på en søndag) + en onsdagsgutt.
 • Jeg brenner for hjemmearbeidende mødre, og ønsker å inspirere flere til å være hjemme lengre med barna i kombinasjon med selvstending arbeid. Jeg vet nemlig at det er flere der ute med en drøm de ikke får ut.
 • Jeg drømmer om et småbruk. Et sted hvor jeg og familien kan ha god tumleplass, frittgående høner, geiter og kanskje villsau. Jeg ønsker å dyrke mat og urter i kjøkkenhagen, slik at jeg får ren og ekte mat på kjøkkenbordet. Jeg drømmer om å åpne gårdsbutikk med lokalproduserte varer, og å skape en aktivitetsplass for barn i alle aldre.
 • Jeg blir inspirert av å se flassende maling, vintage, gjenbruk og bruktfunn. Det samme gjelder med doruller, tekstiler og plakatdesign.
 • Jeg er opptatt av ekte og ren mat. Jeg spiser idag tilnærmet steinalderkost (paleo) og tradisjonsmat. Jeg er opptatt av gode tarmbakterier, næring i maten og ikke minst at maten skal være enkel å forberede. Fersk frukt og grønt, rent kjøtt, fisk, nøtter, frø, smør, og kokosolje er hovedingrediensene jeg bruker – gjerne økologisk og rett fra nabogården. Jeg teller ikke kalorier og jeg tror ikke på diet. Det jeg derimot tror på er at helse, kosthold, frisk luft og aktivitet henger sammen hånd i hånd.

5 Comments

 1. Therese

  Flott blogg Anita!

  Ble litt nysjerrig på om hva slags synspuunk du gar til vaksiner og vaksinasjon/barn?

  1. Anita

   Hei Therese 🙂
   Takk for kommentar. Vaksiner er et vanskelig tema syns jeg. Jeg er skeptisk til vaksiner (og kjemiske medisiner generelt). Jeg vet at vaksiner kan ha hatt en heldig effekt på folkehelse og derfor er jeg litt delt da jeg også vet at vaksiner kan ha store negative effekter på enkeltpersoners helse.
   Vi har valgt å utsette barnevaksinene til barna har vært litt eldre og jeg tror de på den måten har taklet det bedre. På den andre siden boikotter vi svineinfluensavaksine helt.

 2. Hei Anita!
  Karolina heter jag och jag jobbar på ett produktionsbolag som heter Framelab http://www.framelab.se/ och vi producerar Byggmax reklamfilmer i Sverige och Norge. Just nu är vi precis i uppstarten av vår castingprocess och jag hamnade på din fina blogg!
  Jag vet att detta är en long shot, vet inte om du använder dig av Byggmax eller om du bygger på något nu, men om detta låter som något intressant för dig, hör gärna av dig till mig så berättar jag gärna mer!

  Allt gott,
  Karolina

 3. For en spennende blogg! Denne vil jeg begynne å følge. Er i ferd med å gå fra et såkalt vanlig norskt kosthold og til et litt mer ekte og rent. Kanskje på sikt også paleo, får se. Blir ellers inspirert av ditt hjerte for naturlig barneoppvekst og det å være hjemmearbeidende mor. Noe jeg selv ønsker når jeg får barn, forhåpentligvis snart 😉

  Keep up the good work! 🙂

  1. Hei Sielida! Så hyggelig at du legger igjen en kommentar her. Håper du finner litt inspirasjon 😀

Leave a Reply

Required fields are marked*