Livsstil

Velkommen 2017 – med årets ord

Jeg gleder meg som en liten unge til å ta fatt på det nye året. Altså, jeg vet jo at året har startet – men det føles liksom ut som om denne dagen bare har vært en generalprøve og at det er i morgen det virkelig skjer.

Jeg har brukt en del tid i romjulen til å ta farvel med 2016, og planlegge for 2017. Jeg har nemlig planer om at 2017 skal bli enda bedre enn 2016! Tror du det er mulig? Det gjør jeg nemlig. Men først må jeg avslutte det gamle året og ønske det nye året velkommen.

2016 har brakt med seg mye spennende!
I 2016 har jeg hatt fokusord – et eneste lite ord å fokusere på. Mitt ord var Tørre. Fordi jeg ønsket å utfordre meg selv til å tørre mer. Tørre å satse, tørre å være sterk, tørre å roe ned etc.  Når jeg startet året var jeg litt usikker på ordet. Men det vokste etterhvert på meg. Og i dag elsker jeg ordet.

Og gjett om jeg turde!

Det aller største som skjedde var at jeg åpnet butikk i mai! En liten økologisk nettbutikk – med gode og trygge produkter. Jeg har helt siden oppstarten utvidet, og har tatt inn flere nydelige produkter. I sommer, mens jeg var på sommerferie pusset kjæresten min opp rommet vi hadde som lager til butikken, slik at jeg kunne ha showroom/fysisk butikk der. Jeg elsker butikkrommet mitt! Det lukter så godt av urter fra urteteene, (som er den samme lukten jeg har savnet fra da jeg drev helsekost – den lukten som var helt tidlig om morgenen i det jeg åpnet gitteret), det er så mange flotte produkter der, og jeg elsker gulvet! Der har virkelig kjæresten min vært flink til å velge.

I 2017 satser jeg enda mer på butikken, og allerede i januar får jeg inn flere spennende produkter! Hele seks nye merker er bestilt inn, og der er noe for de aller fleste! Jeg tenkte også å ha en fast dag i uken hvor jeg har butikken åpen, men jeg er nødt til å få bekreftet hvilken dag jeg skal noe annet før jeg kan fastsette dagen. Jeg skal nemlig også gjøre noe annet spennende i 2017!

Jeg turde å satse på personlig utvikling. Rett før jul søkte jeg på skole – og kom inn. I hele 2017 skal jeg studere digital markedsføring på fagskole. Og jeg gleder meg veldig til det! Det er det jeg må bruke den ene dagen i uken til, til forelesning – resten av studiet er egenstudie, så jeg må jo bruke mye mer enn den ene kvelden med forelesning, men akkurat den dagen det er forelesning ønsker jeg å ha fast skoledag. Så da må jeg sette dag for butikkåpning etter at dag for forelesning foreligger,

En av de store tingene jeg turde å være mer åpen om i 2016 var angsten min. Jeg snakket om det, og jeg skrev også om det på bloggen her. Og jeg utfordret meg selv på angsten.

I 2017 skal fokusordet mitt være NÆRING. Jeg er litt usikker på dette ordet også nå, og jeg har lett litt etter det som kan passe bedre. Men jeg tror ikke det finnes.

Målene mine er:

Næring til kroppen – jeg skal gi kroppen min den næringen den trenger for å fungere optimalt. Jeg skal ha fokus på at mat gir overskudd og energi (i dobbel betydning). Det betyr også at noe må vike – ting som sukker, raske karbohydrater etc gir meg bare vonde muskler, fyllasykefølelse etc. Så selv om jeg skal prøve å unngå det i størst mulig grad ønsker jeg å holde fokuset på det positive – det som gir meg noe. Jeg tror nemlig at hvis jeg har en positiv holdning til maten min så gir den så mye mer til kroppen min enn hvis jeg er negativ om det.

Næring til  kroppen – i form av yoga, skogsturer, fjellturer, aktiviteter og hygge

Næring til forholdene – jeg skal nære forholdene mine til familien min, vennene mine og til kjæresten. Jeg skal unne meg tid til å finne på noe gøy med venner, gjøre noe koselig med barna eller ta en date med kjæresten (vi har allerede en datekveld i uken, den skal vi beholde – for den gjør så godt på forholdet vårt!)

Nære hjernen – jeg skal lese bøker, jeg skal lære, jeg skal gjøre det jeg syns er gøy, jeg skal le, jeg skal drive med bullet journaling, og jeg skal fortsette å skape ting med hodet og hendene!

Næring til bedriften – jeg skal fortsette det gode arbeidet jeg gjør, og intensivere det bra. Jeg ønsker å få butikken min opp og fram. I fjor startet jeg den, jeg sådde et lite frø, men i år skal den næres, spires og vedlikeholdes.

Det blir mitt 2017, fint oppsumert i ett eneste ord – NÆRING.

Har du et ord for året? Eller setter du deg andre mål for året? Fortell gjerne om hva som funker best for deg.

7 Comments

 1. Forandring.

  Det kommer mer om det!

  Godt nytt år, jeg håper jeg ser deg igjen snart, stor klem!

  1. Spennende ord Anja!
   Jeg håper også vi sees igjen snart 🙂

 2. Så fine mål du har 🙂
  Jeg har alltid mål om å ta mer bilder, bli flinkere til å blogge, bli flinkere til å disponere tiden min, trene, og ha det ryddig hjemme, hehe….Det går sånn noenlunde :p

  1. Takk for det 🙂 Det går litt noenlunde her også, men det er jo sånn det skal være tenker jeg. Man kan ikke endre rutiner på en dag.

 3. Så bra måte å jobbe på! Det høres ut som om du er fylt av positiv energi – herlig!

  1. Takk Anne-Helene. Jeg er ganske bra ladet med positivitet om dagen ja 🙂

 4. Skal ha nye innlgeg på mail 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked*