Jobbe hjemmefra

Jeg skal studere sosiale medier i ett år og starter med å slette facebook!

Der har du meg. Jeg skal studere sosiale medier, i hovedsak markedsføring via dem, i et helt år nå. Og i det jeg begynte så smått å få tilgang til skolen etc slettet jeg like så godt alle facebook appene fra telefonen min. La meg fortelle deg hvorfor.

Jeg jobber mye med data. Både i den ene og den andre jobben min – og nå også på skolen. Når jeg starter dagen bruker jeg ofte litt tid på å oppdatere meg på nytt. Jeg sjekker mailen min, jeg sjekker facebook og instagram, også sjekker jeg nyhetene både lokalt og nasjonalt. Og vips så har halve dagen gått.

(Det er ikke så gale altså, innimellom der har jeg også stått opp, spist frokost, fått to gutter ut døren, stelt minstemann, ofte ammet minstemann, leika på gulvet eller tegna med minstemann, pakket bestillinger, gått på tur, leika på lekeplassen matet fugler, klappet sauer, spist enda mer mat og vasket en maskin eller to med klær – jeg ser helt klart at jeg har mange tidstyver i løpet av en dag! Jeg må rett og slett lage meg en god plan framover. )

I tillegg blir jeg ofte også avbrutt når jeg faktisk prøver å jobbe. Legger jeg inn nye produkter i butikken for eksempel blir jeg veldig lett avbrutt fordi det er en jobb som både krever at jeg søker på nett etter informasjon og ofte også må sjekke mailen for prislister/bilder etc. Og i det jeg skal sjekke mailen merker jeg at jeg har fått svar på noe annet, eller en kunde spør om noe jeg bare kjapt kan svare på – også har det plutselig gått med en hel del av den tiden jeg hadde satt av til å legge inn nye produkter. Og sånn er det hver eneste gang.

Facebook appene mine, jeg hadde nemlig flere av dem – selve facebook, groups, messenger og page admin, de piper i et kjør og suger meg mot dem. Og derfor slettet jeg dem.

Jeg er klar over at jeg kan sette mobilen i flymodus når jeg jobber – men da kan jo ingen nå meg. Og det er litt greit å være litt tilgjengelig noen ganger. Men nå piper ikke mobilen støtt og stadig lenger med en ny guppeoppdatering, eller med at en venninne vil fortelle noe morsomt. Ikke missforstå meg, jeg elsker både gruppeoppdateringer og morsomme innslag fra venninnene mine – men nå kan jeg velge selv når jeg leser dem. Og nå har jeg satt av egen tid til å lese dem.

Jeg kommer nok til å installere appene igjen, når jeg har blitt litt mer bevisst på hvordan dagene mine blir framover med skole+jobb+familie (+at jeg også egentlig er hjemmemamma!) men nå, nå nyter jeg at jeg har litt ro 🙂

Har du mange tidstyver i din hverdag eller arbeidsdag? 

 

5 Comments

 1. Jeg har kuttet mye på facebook – prioritering av krefter.. men, treningsgruppe og skoleruta til poden må sjekkes. Savner ikke å følge andres statuser

 2. Jeg har skrudd av varsler, det var veldig lurt merket jeg.

  Nå får jeg varsler når kun enkelte forsøker nå meg på messenger, kjempesmart!

 3. Har ikke Facebook på mobilen, så jeg slipper maset samtidig som det gjør meg mer bevisst bruken når jeg manuelt må logge inn og brette opp skjermen for å få kontakt. Gratis tips!

  For meg funker det å enten være på eller av, ikke noe midt i mellom.

  Lykke til med studiet!

 4. Jeg har også skrudd av varsler, oppsøker det jeg vil lese uansett. Ellers er det blogg og blogglesing på kvelden eller morgenen mens M sover. Alt av nyheter lokalt og nasjonalt leses også på nett. Men er enda der at jeg ikke føler at det tar noe tid, eller at det går på bekostning av noe. Vi bruker sjeldent iPader når guttene er hjemme uansett,
  God kveld i stuen!

  Klem!

 5. Disse appene der er stoooore tidstyver for meg. Det samme er Candy Crush Soda, he he he.
  Har ofte mobilen på lydløs nå, og endelig klarer jeg det uten å bli stresset.

Leave a Reply

Required fields are marked*