Hverdagsliv, Interiør+Hage

Påskeferie med egne små påskekyllinger!

Endelig har vi påskeferie her. Ungene har fri fra skolen. Vi kan slappe av og ha sene morgener, og livet er litt ekstra luksus enn i hektiske hverdager.
Jeg har ikke helt forsvunnet fra bloggen her altså, selv om jeg vet at det er lenge siden jeg har skrevet noe. Jeg har rett og slett veldig mye å gjøre om dagen. Jeg har skolearbeid som jeg har mål å klare med bra karakterer, jeg har jobben min som i perioder tar mye tid, jeg har ungene og huset, og nå har jeg att på til blitt hønemor til ti små kyllinger. Påskekyllingene som vi kaller dem for.

I går fikk vi hønsehus på plass i hagen. Vi har arvet det fra svigerfar og i påsken skal jeg bruke litt tid på å vaske det, male det og gjøre det klar til at de små kyllingene (som er to uker i dag) kan flytte inn dit. Hønsehuset er litt stort og vi fikk ikke flyttet det dit vi ønsket å ha det i hagen, men plassen vi fant til slutt er veldig bra likevel tror jeg!

Lukas (minstemann på 21 mnd) har rukket å bli bestevenner med den ene kyllingen. Han elsker å besøke de i klesboden (det rommet som var mest stabil med tanke på varme og også mest trygg for de små med tanke på katten) og håndmater kyllingen selv nå. Han blir så lykkelig når kyllingen kommer løpende mot ham når han ser han. Skratter og ler. Det er så gøy å se på!

Det blir spennende å se hvor mange av kyllingene som er høner og hvor mange som er haner. Man kan jo bare ha en hane i flokken, så vi må eventuelt da slakte noen. Det blir nok veldig tøft, men det er også en del av det å ha høner. Og spesielt for meg som også ønsker å ha høner for kjøtt etterhvert.

Så der har du det, vår påskeferie går nok opp mye i hagen håper jeg.

Hva skal du gjøre i påsken?

4 Comments

 1. Så gøy med kyllinger til påske! Ungene har en drøm om å forsøke rugemaskin her også (og jeg har lyst på høner i hagen, men tenker at naboene kanskje ikke vil sette pris på det). Men jeg sliter litt med å se for meg at jeg skal klare å slakte dem etterpå.

  1. Jeg syns det er kjempekjekt! Vi bor heldigvis landlig til så naboene er allerede vant med dyr (naboens sauer beiter på plenen vår fra tid til annen) men vi skal ta forhåndregler – blant annet å ikke slippe dem ut så tidlig for å minimere bråk fra hanen. Slaktingen har jeg alliert meg med svigerbror nå, han har gjort det mange ganger før og kan lære meg. Selv om det ikke er gøy uansett.

 2. Å! Så søte! Jeg har også lyst på noen små søte påskekyllinger.
  Så koselig å se at du hadde skrevet igjen, har vært innom deg hver dag siden kake-innlegget ditt.
  Skjønner du har mye å gjøre med skolen +++ kjenner til en hektisk hverdag.

  Håper dere får en strålende påske! Vi er på vei tilbake etter minibreak i Stavanger nå. Roadtrip med en 1 åring, 2 åring og 3 åring … heldigvis sover de akkurat nå, alle tre!
  stor klem!

  1. Hei LInn! Så kjekt å høre at du venter spent på poster fra meg 😀
   Høres ut som om dere har hatt en flott påske, selv om jeg er megaimponert over at dere drar på roadtrip med tre smårollinger! :O Vi sliter med bare en på tur.. haha.

Leave a Reply

Required fields are marked*