Kosthold, Livsstil

6 mnd uten sukker!? Tror du vi kan klare det?

Vi har gjort det!
Vi har avtalt at vi skal holde oss unna sukker i hele seks måneder. Alle mann.
Vi har skrevet ut kontrakt og signert. Alle mann. Ja, selv Lukas har rablet litt på kontrakten.

Jeg er litt usikker på hvordan det kommer til å gå, men vi er alle med godt mot. Jeg kommer ikke til å være helt ekstrem, ungene kan få spise markrell i tomat, eller ketchup hvis de vil det. Visste du at det er sukker i det?
Men, vi skal i det store og hele prøve å holde oss unna snop, kaker, kjeks og brus. Vi skal klare det!

Jeg er det vi kan kalle sukkernarkoman. Jeg klarer ikke å stoppe når jeg først har begynt. Jeg gjemmer snop for å ha senere, og for å skjule det for unger og mann. Jeg blir sur og irritert og får vondt i hodet når jeg ikke spiser snop jevnlig. Og jeg får skikkelig hangoverfølelse dagen etter at jeg har spist sukker. Jeg orker ikke å ha det sånn lenger. Jeg må rett og slett avruses litt.

Nå skal i gjøre det sammen. Kontrakten henger på kjøleskapet for å minne oss på det.
Og klarer vi det, så skal vi kjøpe oss klatrestativ/treningsstativ. Det gleder ungene seg til!

Men jeg har også innsett at vi må ha delmål og delpremier, men jeg er ikke interessert i å ha premier som gjør at vi må kjøpe greier. Enda mer greier liksom. Jeg er mettet på greier kjenner jeg. Også kan vi jo ikke ha snop eller godt i premier. Så jeg må tenke ut noe smart vi kan ha i premier.

Hva tror du? Kan vi klare det? Jeg stilte spørsmålet på snapchat (følger du meg der? hvis ikke blir jeg megahappy hvis du gjør det! @anitahusevaag) og fikk både positive og negative svar. Enkelte mente det var for lang tid. Jeg har jo egentlig et ønske om at det skal gå lenger tid en 6 mnd. At dette bare er en liten kickstart for å bli sukkerfri. Sånn på heltid. Selv om det er drittvanskelig i dagens samfunn.

8 Comments

 1. Det går så fint, de første to ukene er værst. Jeg var sukkerfri i ti måneder i 2016, og startet på ny frist i dag 🙂 Skal vi heie på hverandre?

  Jeg heier i alle fall på dere <3
  Lykke til

  1. Oj! Så spennende å høre Nann Karin! Jeg heier selvsagt på deg også!

 2. Shit pommes frites!! 6 mnd!! jeg er ikke negativ altså, men det er såååå lenge jo! Jeg hadde ikke klart 6 timer uten sukker en gang, jeg. Da hadde jeg ikke kunnet drikke kaffe en gang. Men jeg har virkelig tro på at dere klarer det!!
  Ja det er sukker i mye rart! Tror man blir overasket om man gidder å lese på innholdsfortegnelsen på det vi omtrent daglig putter i munnen.

  Det er viktig med delmål! Hva med å ha en familie utflukt halvveis? En opplevelse hele familien samlet? Kan være så enkelt som å sove i telt i skogen ( til våren ) eller lignende?
  Stort lykke til, Anita!!
  Jeg skal heie på dere!!
  Klem!

  1. Vi klarer dette fint. 6 mnd er lenge, men vi klarer det. Jeg liker ikke søt kaffe, så jeg kan heldigvis unne meg litt kaffe (dog er den på nedskjæringslisten den også! HJELPEMEG; hva begir jeg meg ut på?!)

 3. Selvfølgelig klarer du det!! 🙂 Jeg gikk også sukkerfri en lang periode, mens jeg var på paleo-kostholdet. Jeg savner det egentlig innmari, så det kan godt hende jeg henger meg på. 🙂

  1. Jada, vi klarer det fint. Bli med, bli med, bli med!

 4. Jeg tror!

  Hva med å gå ut og spise middag?

  1. Det var et godt tips Anja, takk!

Leave a Reply

Required fields are marked*