Hverdagsliv, Jul

Vår julefeiring 2016

Hvordan har julen vært for dere?

Her har det vært litt hektisk, men koselig.
Vi har forsovet oss, vasket gulvet i det gjestene kom, og siden vi var syk i en uke i strekk før julaften har vi ikke laget julekaker eller pusset sølvtøy. Jaja, det ble ihvertfall jul.

Lille julaften så vi på film – Smurfene, (fordi det var den som var på tv akkurat da) og pyntet juletreet med ungene. Det gjør vi hvert år – altså venter med å pynte treet til lille julaften, I år hadde jeg sjekket at lysene til treet funket på forhånd, typoe to uker før, også hadde de sluttet å funke til de skulle på treet, så da måtte vi bruke lys som er beregnet ute. Det gjorde ikke noe, men til neste år tror jeg vi skal skaffe oss nye lys – og ny stjerne.

På kvelden på lille julaften pakket jeg de siste gavene, inne i kroken på kjøkkenet, sånn at ikke ungene skulle se meg. Også fikk jeg bade – helt alene. Det er faktisk utrolig hva 30 minutter i varmt vann, med epsomsalt, en kopp te og et godt magasin gjør med  helsen og energien! Som regel så bader jeg sammen med en – to eller tre unger (vi har stort badekar med plass til hele famiien!) Så det var utrolig digg å få bade helt alene.

Julaften forsov vi oss glatt til. Vi skulle egentlig i frokost til en kusinen til Ronnie og familien hennes. Men vi våkna 30 min etter at vi skulle være der, så vi ble hjemme. Så da fikk vi en rolig morgen, det vil si, vi fikk tid til å støvsuge enda en gang, vaske gulvet enda en gang (jeg har lagt på alle fire for å skure, samt moppet flere ganger, og det ser ikke slik ut fem minutter etterpå!)

Så kom min mor og min største lillebror på besøk for å lage julegrøt med oss. Vi spiser alltid julegrøt på julaften, så vi var enig om at det ikke ble helt rett stemning hvis vi ikke skulle spise det i år. Vår julegrøt består av risgrøt, med rømme og vanilje i. Ååh, det er så godt det! Og mettende!

Etter julegrøten satt vi på pinnekjøttet og slappet litt av. Jeg hadde kjøpt pinnekjøtt fra en lokal gård her i kommunen som har villsau. Jeg er nemlig stor fan av villsaupølsene deres fra før av, så da tok jeg sjansen på pinnekjøttet også, og det angrer vi ikke på! Det var nydelig godt!
Besten til ungene (altså faren til Ronnie) kom mens vi kokte potetene og moste kålroten, også var det bare å gjøre oss klar og spise!

Petter fikk et spill av nissen i år, sånn at han kunne ha noe å gjøre på mens han ventet. Han er nemlig verst, og gleder seg så mye at han har vondt i magen. Spillet heter Loupin Louie, og etter middag GLEMTE han gavene for han måtte bare slå mormoren og bestefaren et par ganger til! Herlig!

Vi begynte etter hvert å åpne gaver –  jeg hadde ønsket dem rolige ting, spill – bøker og klær. Sikkert slemt av meg, men alle ungene var veldig fornøyd med alt de fikk. Det var ikke overflod av gaver under treet, og de hadde også fått fellesgaver, eller hele familien fikk fellesgaver. De fikk selvsagt leker også, og ting de trenger, en del bøker og et par spill vi kan spille i felleskap.

Etter gaveåpning spiste vi riskrem til dessert, julekaker etc. Også fikk vi leke litt med de nye gavene våre.

I går hadde vi en joggebukse og sofasittedag, slik vi alltid prøver å ha på 1.juledag. Også var jeg med Ronnie på jobb en tur (noen må jo på jobb!) mens ungene var med mamma og min bror. Og i dag får vi middagsbesøk hvis ikke stormen blåser dem bort på veien. Vi bor ca midt i nedslagsfeltet til stormen, så jeg kjenner jeg gruer meg litt til i kveld. Vi har funnet fram lommelykt, stearinlys og sikret at vi har ladet mobilen. Ryker strømmen vet jeg ikke helt hva vi skal spise i kveld, for kalkunen trenger litt varme fra en ovn. Men men.

Ønsker deg en fortsatt nydelig jul!

7 Comments

 1. Man kommer langt med en god grill og stearinlys, håper det gikk fint.

  Og jula deres ser helt perfekt ut.

  Stor klem til deg!!!

  1. Strømmen gikk, men heldigvis bare for kvelden. Vi kom langt med en del stearinlys, monopol og litt snop. Og når natten senket seg tuslet vi inn på gjesterommet hele gjengen – med et lite pyntejuletre på slep sånn at vi kunne ha ørlite lys i gangen. Da sov vi godt da, alle mann oppå hverandre. Helt til lyset kom på igjen – med noe som kjentes ut som flombelysning siden vi hadde glemt å slå av lysene.

 2. Til tross for forlovelse, høres det ut som en deilig jul med familien!

  Og jeg skjer et slag for felles gaver, rolig gaver som spill, klær! Enig med deg. Sånn var det her også. Fortsatt god romjul til dere! Stor klem!

   1. Hadde det bare vært forlovelse Linn :p
    Håper dere har hatt en fin romjul dere også.

 3. He he he, synd det ikke ble forlovelse istedet for forsovelse, ja.
  Så helt nydelig ut med en tre med moderate mengde pakker under. Jeg elsker å kjøpe julegaver og jeg er en skikkelig materialist, men når det blir for mye av det gode så blir det ikke moro i det hele tatt.
  Fellesgaver syns jeg høres flott ut!
  Hmmm, pinnekjøtt har jeg aldri smakt…

  Riktig godt nytt år til dere på Vestlandet 🙂

  1. Har du aldri smakt pinnekjøtt Louise?! Du har gått glipp av noe stort. Kom på besøk så skal jeg lage til deg!

Leave a Reply

Required fields are marked*